torstai 24. toukokuuta 2012

Hyvä Suomi!!


Hyvä Suomi! Hienoa Leijonat! Tämä siitäkin huolimatta, että kärsimme kirvelevän tappion ja meidän oli tyytyminen neljänteen sijaan! Hienostihan ne leijonat pelasivat pronssiottelussa ja olisivat kyllä ansainneet voittaa, mutta maalit ratkaisee..
Ystäväperheemme sai vajaa kaksi viikkoa sitten potran poikavauvan ja pitihän siitä sini-valkoisesta sukkalangasta tehdä lahjaksi Suomi-junasukat kotikisojen aikaan syntyneelle! Lisäksi tehtailin vielä esikoisellekin sopivat Suomi-sukat ja lankaa jäi edelleen, joten eiköhän niistä saada juniorillekin villikset! Lanka oli Regian sukkalankaa ja ihan mukavan tuntuista kudottavaa, joskin langan ohuuteen oli tottuminen. Sukat tein lopulta 2,5 puikoilla, koska omalla käsialallani kolmosen  puikolla nurjien silmukoiden kohtaan tuli selvästi löysempiä silmukoita puikkojen vaihtumiskohdassa vaikka miten kiskoi ja kiristi. Ohje sukkiin oli täältä.
 Junasukkien kaveriksi olin tehnyt jo aikoja sitten valmiiksi vaaleansinisestä isoveli-langasta peiton. Kuva antaa ymmärtää kaikkea muuta kuin vaaleansinistä, mutta sen värinen se oikeasti on! Reunoilla helmineuletta, kuin myös ruuduissa. Tämän peiton tekemisestä on jo niin kauan, etten millään jaksa muistaa miten paljon lykkyjä tässä on saatika minkä kokoisilla puikoilla tämä on tehty. Kaippa tuosta kuvasta saa lykkymäärän laskettua ja puikot on varmaan ollu lähellä isoveli-langan suosituksia. Mitenkäs peitto kuvaushetkellä olikaan noin kiero? Taisin ottaa sitä häthätää ensin kuvat ja sitten prässäsin ja paketoin.. Hmm..
Näitä peittoja olen tehnyt muillekin ystävien vauvoille ja on kyllä mukava peitto tehdä! Nopeaa ja kuitenkin peitossa on joku "juju". Lisäksi peitto ei ole liian suuri tai pieni vaan juuri sellainen vaunujen päällä tai kaukalon päällä pidettävä - siis mukana kuljetettava peitto.
'

 Vaikka kesää kohti mennään niin eiköhän pienet jalat tarvitse vielä jotain lämmintäkin ylleen? Ja voihan peittoa pitää vauvan alla vaikka nurmikolla köllötellessä?


Esikoinen on aika haka selailemaan äidin "älypuhelinta" ja käsiin puhelimen saadessaan tuotokset voivat olla seuraavia:

Mitä nämä lapset osaavatkaan kun ovat meidän ikäisiä?!?!?


Aurinkoista päivää kaikille! Kyllä se kesä näyttäisi sieltä sittenkin tulevan! Tää lähtee nyt terassikaffille! 

2 kommenttia: