lauantai 17. maaliskuuta 2012

Putkea pukkaa
No niin.. Kahdet putkisukat valmiina odottamaan ystävien syntymäpäiviä! Olen yrittänyt langan väriä valitessani ajatella sukkien saajaa. Ja onneksi Novitan kevään uutuusväreissä oli tuo turkoosi! Se on yhden ysätväni ehdoton väri! :) Viininpuaiset sukat odottavat nyt huhtikuuta ja turkoosit kesäkuuta, jolloin synttäreitä juhlitaan! Ajattelin ensin, että on typerää viedä kesäkuussa synttärilahjaksi villasukkia, mutta aina sen kesän jälkeen tulee syksy ja taas talvi. Yhdet Tumman violetit sukat ovat jo lähteneet maailmalle helmikuussa. En ehtinyt niitä edes kuvata, koska tekemistä piisas että ehdin saada ne valmiiksi ajoissa ja lähettää. Harmittaa, mutta pääasia että menivät perille ja olivat mieluisat!


Sukkiin käytin siis Novitan 7-veljestä ja puikkoina oli nro 3 bambupuikot. Ohje on Novitan Sukkalehdestä (2011). Loin 60 silmukkaa ja neuloin koko sukan 3o3n-joustinta, joka siirtyy yhden silmukan verran oikealle joka 3. kerros. Kärkikavennukset tehtiin niin, että ensin kavennettiin jokaisen puikon lopussa kaksi nurin yhteen (=56s). Tämän jälkeen kudottiin ainaoikeaa ja joka 3. kerros kavennettiin puikon keskellä ja lopussa kaksi silmukkaa nurin yhteen. Tätä jatkettiin kunnes työssä oli jäljellä kahdeksan silmukkaa. Mielestäni kauniin näköinen kavennus!

Nyt taas isännän kynsikkäiden kimppuun! Edessä vielä yksi peukalo ja sitten ne huput! Saa nähdä miten kauan väsään niitä! :)

5 kommenttia:

 1. Ihanan väriset sukat. Onnea uudelle blogille =)

  VastaaPoista
 2. Suomen kesän tuntien villasukille voi hyvinkin olla käyttöä myös silloin. Mukavan muhkean näköiset sukat.

  Onnea ja pitkää ikää uudelle blogille :)

  VastaaPoista
 3. Onpa mielenkiintoisen näköiset sukat, hienot.

  VastaaPoista
 4. Ihanat! Tuo turkoosi on ihan herkkuväri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, olin niin onnellinen kun tuo turkoosi tuli uutuusvärinä nyt kevään lankoihin! Tiesin heti kuka niistä saa lahjasukat! :)

   Poista