maanantai 20. tammikuuta 2014

Koukuttavat linnut

Pari postausta sitten esittelin joululahjani, Eva Trotzigin kirjan. Kirjasta päätin kokeilla tehdä ensimmäisenä lintulapasia. Alku aina hankalaa. Luontikerros kun piti tehdä punaisella ja heti ensimmäinen varsinainen kudottu kerros piti tehdä valkoisella ja nurjaa. Lisäksi aloitin ensin tekemään puikoilla numero 4. Tämä siksi, että oma käteni on melkoisen suuri ja yleensä lapaset on suunniteltu huomattavasti pienempi kätisille. Ohjeessa puikkosuositus oli 3,5. Kun ensimmäinen lapanen oli tehty siihen asti, että ensimmäiset linnut kurkistivat, huomasin, että lapasista tulisi ihan liian leveät. Niinpä työpurkuun ja uusi aloitus puikoilla nro 3,5. Ja johan alkoi sujua! Olin niin innoissani, kun kuvio osoittautui ihan mahtavaksi, että räpsin vähän joka vaiheessa työstä kuvia. Toinen lapanen sitten valmistuikin niin hurjalla vauhdilla, että sen tekovaiheista ei kuvia ole!
Ensimmäinen valmis!! 

Ja molemmat valmiina! 

Lankana käytin Viking Vilmaa, jota olen ostanut varastoon silloin, kun paikallinen lankakauppa lopetti. Ostin tuollaisia perusvärejä, joita ajattelin aina tarvittavan. Nyt värit sopivat tähän todella hyvin!

Eivätkä taatusti jää viimeiseksi lintulapasiksi ja kyllähän tuosta kirjasta täytyy kokeilla muitakin malleja! 


6 kommenttia:

 1. Upeat lapaset, ihanhan nuo linnut näyttää västäräkeiltä:) pitkäpyrstösiä kun ovat.
  Mutta on noissa ollut neulomista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä malli vei mukanaan ja uskomattomasti nämä valmistui nopeasti!

   Poista
 2. Kauniit lapaset :) Lainasin itseasiassa saman kirjan kirjastosta muutama päivä sitten vaikkei kirjoneuleet varsinaisesti olekaan mun juttu. Kansi kiinnitti huomion niin pakko se oli mukaan ottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla kirjoneuletta! Minäkin kokeilin ja niin se tempasi mukaansa! :)

   Poista
 3. Oi miten kaunis malli! Mulla on nelisen vuotta sitten tehdyt Kainuun kukkalapaset, jotka ovat edelleenkin kuin uudet, vaikka ovat olleet kovassa käytössä. Langan valinnalla on noissa todella merkitystä. Viking Vilma on tuttu itsellenikin monista puuhista, se on mukavan ohutta olematta silti aivan olematonta. Ehkä pitäisi pikkuhiljaa aktivoitua tekemään jotkut uudet kirjoneulekintaat, kun ihania malleja on maailma täynnä ja niiden teko tosissaan koukuttaa:)

  VastaaPoista