torstai 16. tammikuuta 2014

Juhannusruusu keskellä tammikuuta

Seinäjoen käsityömessuilta ostin turkoosia Kauhavan Kangasaitan Lilli-ontelokudetta. Kauan sitä marinoitiin lankavarastossa, mutta nyt tuli sen aika puhjeta kukkaan! Malliksi valitsin niin ikään Kangasaitan ohjeen Juhannusruusu. 

Matto tuli vessan lattialle ja koska vessamme on varsin kapea, jätin kerroksia matosta pois, jotta matosta ei tulisi liian suuri. 


Tämä on ensimmäinen ontelokuteesta tekemäni työ ja ei varmasti jää viimeiseksi! Tätä oli mukava tehdä ja mielestäni tästä tuli kaunis! 

Eilen illalla aloin tekemään lintulapasia! Nyt näyttää siltä, että valitsin työhön liian paksut puikot ja lapasista tulee liian leveät. Malli vaikuttaa kuitenkin todella kivalta! 

Yleensä teen käsitöitä silloin, kun lapset on peitelty sänkyihinsä. Koiramme tietää tämän ja liimautuu monesti kylkeen kiinni heti kun alan selvitellä lankoja aloittaakseni. Niin kävi eilenkin.. 


6 kommenttia:

 1. Ihanan sininen matto.
  Noista lapasista tulee varmasti upeat. Mei koira tulee yleensä kerjäämään herkkuja kun teen käsitöitä, teemuki ja pulla pöydän kulmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin uskon, että lapasista tulee hienot! Ja mallikerta on kyllä mukava tehdä!

   Poista
 2. Meillä kissa on iltaisin ihan hurjana, ja sitten huokaisen syvään otan kutimet käteen niin johan kissa liimautuu viereeni pötköttämään ja seuraamaan lankojen juoksua.. ;) Söpö koira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä aistiiko eläimet sen, että käsitöitä tehdessä mekin rentoudumme ja siten ne haluavat meidän lähelle? :)

   Poista
 3. Hieno matto! Itsekin olen harkinnut ontelokuteen testaamista ja juurikin maton muodossa! Meillä on myös ahkera käsityönvalvoja koira. Omaksi onneksi hän ei ole koskaan ollut juurikaan kiinnostunut lankakeristä, mutta viereen pitää aina ängetä... yleisimmin rojahtaa juurikin kerän päälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa testata, tämä oli tosi kiva tehdä! Nopesti valmistui ja kun muisti välillä vähän pitää taukoja ja venytellä niin ei kädetkään joutunu liian koville! Meilläkin monesti saa etsiä kerää koiran alta! :D

   Poista