tiistai 3. syyskuuta 2013

Missio Converse

Sisko laittoi viestiä, että oli törmännyt jossain naistenlehdessä converse-villasukkiin. Sisko halusi itselleen samanlaiset. Väritoive oli turkoosi. Seinäjoella aukesi sopivasti uusi lankakaupaa, jota sai hyvällä syyllä mennä katsomaan - nykyisestä lankavarastosta kun ei juuri sitä turkoosia löytynyt. Vaan eipä löytynyt sieltäkään täysin mieluista, vaikka turkoosia lankaa löytyikin. Toiveena nimittäin oli, että sukat olisivat suurinpiirtein saman paksuiset, kuin mitä meidän äiti tekee ja meidän äitihän käyttää 7-veljestä. 

Lopulta päädyin tutusti Maija-lankaan. Se on vähän ohuempaa kuin 7-veljestä, mutta toisaalta siinä on vähän enemmän villaa. Ohjeen runkona käytin Novitan Sukka-lehdessä olevaa converse-sukkien ohjetta. Tämmöset niistä tuli!


Siskolle oli helppo tehdä sukat, koska meillä jalan koko on melko sama. Tein siis niinkuin itselleni sukat! Sukat on kudottu 3,5 puikoilla ja silmukoita oli alussa 64. Alkuun tein 2o2n joustinneuletta, jonka jälkeen 1. ja 2. puikoilla tein 4o4n joustinneuletta, muilla puikoilla sileää neuletta. Tein vahvennetun kantapään, koska nämä ilmeisesti menevät työsukiksi niin kestävät kävelyä. Jatkoin 4o4n joustinta myös jalkaterän päällä. 
 Varsinainen pähkinä näihin olikin sitten tuo nauha - uskomatonta, mutta totta! Kokeilin ensin tavallista kengännauhaa, mutta se vaikutti jotenkin raskaalta ja kömpelöltä. Enkä edes löytänyt niin pitkiä, jotka olisi näihin vaadittu! En edes tajunnut lähteä etsimään luistimien nauhoja (jälkiviisautta, nääs!). Niinpä suunnistin paikalliseen kangaskauppaan ja siellä tuumasin ja pähkäilin myyjän kanssa, että miten leveä kanttinauha tai koristenauha olisi sopivin. En tietty tajunnu ottaa sukkia mukaan - se olisi ollut liian fiksua ja helpottanut hommaa ihan liikaa!! :)Lopulta päädyin 10mm koristenauhaan. Tämä siksi, että koristenauha näytti jotenkin hienommalta kuin vähän ehkä arkinen kanttinauha. Kauhaella innolla sitten pujottelemaan! Mutta voih! Kun ensin tuli liian tiheään ja seuraavaksi liian harvaan. Seuraavalla kerralla nauha oli ihan kierossa ja veti sukkaa ihan vinoon! Äh! Miten monta kertaa purin nauhat ja taas aloitin alusta? En muista, mutta valehtelematta sukat itsessään olivat olleet viikon tehtynä ennekuin onnistuin saamaan nauhat edes siedettävällä tavalla pujoteltua sukkiin! Mutta nyt tiedän jo seuraaviin converse-sukkiin valmiiksi oikean tekniikan! 


Koska siskoni asuu miehensä kanssa kaukana, lähtivät sukat postissa saajalleen. Pojat askartelivat pakettiin mukaan peikot. Meillä on nyt kovasti harjoiteltu saksien käyttöä. Vanhempi (kohta 4-v) yllätti minut täysin tässä eräänä päivänä leikkaamalla todella taitavasti minun pirtämääni viiva pitkin hahmon irti paperista. Nuoremmalla (2,5-v) aukee vielä suu samaa tahtia kuin sakset ja saksetkin vaihtavat kättää kesken leikkaamisen. Mutta kivaa on ja silppua syntyy! Limaamiinen on myös aina yhtä kivaa, joten silmäthän sille peikolle oli pakko laittaa! Lisäksi kumpikin sai kuviorei'ittäjillä painella paperista hahomoja ja liimata niitä peikkoihin. Parran leikkaus sekä väritys ja niin oli peikot valmiit! Tänään tuli viestiä kuvien kera, että kosti oli polkenut ja paketti päässyt perille! Peikot on nyt kuulemma asetettu keittiön pöydän ääreen herättelemään unisia aamupalannauttijoita! :)

2 kommenttia:

  1. Tutunnäköiset sukat, oisinkohan nähnyt nää fbssä Voihan Villasukassa? :) Käytän myös omiin tennarisukkiin koristenauhoja, ne mielestäni toimivat paremmin villasukissa kuin tavan nauhat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllähän nämä on saattaneet siellä vilahtaa! :) Instagramissakin olen omalla nimelläni ja myös sinne lisäilen näitä käsityökuvia. Toki sillä kanavalla kuin myös fbs on myös paljon paljon muuta. Tervetuloa lukijaksi! :)

      Poista