lauantai 14. syyskuuta 2013

Jättisukat ja converset - taas!

Niinhän se menee, että kun jostain mallista innostuu niin sitten tulee käytettyä samaa mallia monesti. Ellin mekko on tästä vain yksi esimerkki! Yhdellä ystävistäni on laskettuaika ensi kuussa eli saapa nähdä pääseekö yksi Ellin mekko taas puikoille vai täytyykö alkaa kehitellä jotain poikaisempaa! :) 

Nyt on sitten tullut jäädäkseen conversevillasukat! Tässä uusimmat, työkaverille menevät sukat! 

Ohje on tismaalleen sama, kuin edellisissä sukissa. Värit muuttuivat ja ovat työkaverini ihan itse valitsemat. Ja täytyy sanoa, että ihan ovat saajansa näköiset - nämäkin! Samalla sain tilauksen toisistaakin, tismalleen samanlaisista sukista. Työkaverillani on nimittäin hauska perinne siskonsa kanssa. He ovat molemmat villasukkafaneja ja pitävät todella paljon villasukkia. Tästä heille on muodostunut perinne. He antavat toisilleen joululahjksi aina villasukat. Sukkia etsitään erilaisista joulumyyjäisistä ja he yrittävät aina etsiä mahdollisimman toistensa näköisiä sukkia. Mielestäni varsin loistava idea!! Toisaalta tietää mitä saa, toisaalta taas jännitystä on että millaiset sukat sieltä tulee. Hauskaa!!Josko tämä kuva selventäisi, miten pujotin nauhat sukkiin. Eli tuosta keskikohdan oikeista silmkoista nostin kahta peräkkäistä silmukkaa ja pujotin neulalla nauhan niiden alta. Ajattelin, että kahden silmukan alta laitettuna siitä tulee kestävämpi. Aika näyttää kestääkö! :)

***

Sitten niitä jättisukkia. Isälläni oli syntymäpäivät jo elokkuussa ja päätin tehdä hänelle sukat lahjaksi. Isän työkengät on saappaat ja äitini tekee paljon ns. saapassukkia paksusta sukkalangasta. Pitäähän niiden kestää ja olla lämpöiset. Siksipä päätin, että isä saa sukat ohuesta sukkalangasta. Ei saapassukkia vaan sellaiset sukat, joita voi pitää sisällä ihan vain vaikka puuvillasukankin tilalla. Tietysti kun ohuesta langasta tekee, silmukoita on valtava määrä. Ja vielä, kun isäni kengänkoko on sievä 47-48! Tein nämä sukat siis jo heinäkuussa ja mikäli oikein muistan silmukoita oli 20/puikko. 


Ihan perussukkia en kuitekaan halunnut tehdä ja erilaisissa blogeissa on vilahdellut rikottu helmineule.
Varressa on muutama kierros joustinneuletta, jonka jälkeen aloitin jokaisella puikolla rikottua helmineuletta. Kantapäästä tein ristiinvahvistetun. Lankana käytin Dropsin Fabel Unicoloria sekä Fabel printiä. Ja nyt kyllä kurtistin kulmiani kun sain sukat tehtyä. Kantapäät oli ihan nyppyyntyneet pelkästä kutomisesta. Muualla sukassa en huomannut nyppyyntymistä. Vähintäänkin outoa. En tiedä onnistuinko saamaan sitä näkymään tuossa  kuvassa, mutta yritin ainakin. Täytyy nyt seurata, miten nämä käytössä kestävät.  Tässä sukat mieheni jaloissa, jolla on noin 3 numeroa pienempi jalka kuin isälläni. Mieheni valitteli mallinhommia raskaiksi ja vaati, että tästä raskaasta hommasta joudan keittää hänelle päiväkahvit! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti