perjantai 25. lokakuuta 2013

"Äiti, eihän kaunis voi olla pelottava?"

Niin. Voiko? Voiko sama asia olla yhtäaikaisesti kaunis ja ehkä hellyyttäväkin, vaikka alkuperäisesti se onkin pelottava ja hyinen? Nyt voin sanoa, että kyllä voi! Katsokaa nyt:


Ihanat lumihiutaleet. Ja taatusti käsin tehdyt, kun on noin karski virhekin! Toisessa peukussa kaksi lumihiutaletta, toisessa kolme!  Ensin epäilin, että mitenköhän vaikeaa on tehdä kirjoneuletta peukaloon, mutta eipä se sen kummallisempaa ollut kuin muuhunkaan kohtaan lapasta. Eihän tässä ole mitään pelottavaa! :)


Mutta. Kämmenselässä löytyykin sitten se, joka vakavoittaa ilmeet.. MÖRKÖ! Ja vielä vakava mörkö!Kauan aikaa sitten jo törmäsin näihin mörkölapasiin netin ihmeellisessä maailmassa ja näytinpä kuvia veljeni vaimolle, joka on muumifani. Tänä syksynä hän esitti toiveen, että tekisin hänelle nämä lapaset. Väritoive oli harmaa-valkoiset. Ja vaikka lankaa on kotona mielinmäärin täytyi lankaa lähteä ostamaan, koska sopivia lankoja ei löytynyt sopivissa väreissä. Ajatuksissa oli Maija-lanka, mutta sitä ei uuteen lankakauppaan vielä ole tullut, joten päätin kokeilla teetee Pallas-lankaa. Värejä oli mahdoton määrä ja mallailin tuota harmaa-valkoista. Löytyi tummanharmaata, vaalean harmaata, mustaa ja valkoista. Lopulta päädyin tummanharmaan ja vaaleanharmaan yhdistelmään, koska musta ja valkoinen tuntuivat jotenkin jyrkiltä väreiltä joka yhdistelmässä.  Kotiin päästyäni ajattelin, että mitenköhän synkät lapaset näistä tulee, kun väreinä on kaksi harmaata?! Ajattelin, että kokeilen aloittaa lapasta ja päätän sitten tuliko niistä synkät! 


Ja ehkä hieman yllättäen näistä tuli varsin mukavat väristä ja vakavasta möröstä huolimatta! Ja ai että, kun pidän noista lumihiutaleista! Mielessä jo kävi, että teen lapaset, jotka ovat täynnä noita lumihiutaleita! 

Ohje näihin löytyy Ravelrystä nimellä Mörkö ja ohjeen suunnittelija on Jenni Peltomäki. Ohje on saatavana ilmaiseksi ja on suomenkielinen. 

Ohjeesta sanottakoon se, että se on ISOille käsille! Varsinkin lapasen alaosa (siis mörön "helma") on leveälle kädelle hyvä. Puikkoja ja lankaa vaihtamalla saa varmasti pienemmät tai tarvittaessa suuremmatkin lapaset.

3 kommenttia: